Gratis schatting

Je kan bij Rencura terecht voor de verkoop, verhuur of het beheer van je vastgoed. Vastgoedmakelaar en rentmeester Rencura ontfermt zicht over je vastgoed voor een "zorgeloos vastgoed".

DSC 0344

Rencura verhuist naar een nieuw kantoor in Gent

Vastgoedmakelaar en rentmeester Rencura is verhuisd naar een nieuw kantoor schuin rechtover hun vorig kantoor langs de Kortrijksesteenweg, Sint-Denijs-Westrem (Gent).

Huisdieren toegelaten in een appartement

Het houden van huisdieren door de huurder

Eind augustus 2018 bereikte Vlaams Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord met de Verenigde Eigenaars omtrent het houden van huisdieren in huurwoningen of appartementen. Van nu af aan mogen huisdieren in huurpanden niet zomaar geweigerd worden.

Wat is het verschil tussen een syndicus en een rentmeester

Wat is het verschil tussen een rentmeester en een syndicus?

Wanneer u investeert in vastgoed en een appartement koopt, dan bent u eigenaar van uw appartement, maar ook mede-eigenaar van de gemeenschappelijke delen van het gebouw. In dat geval zal u geconfronteerd worden met een syndicus en een rentmeester. Het is dus belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een rentmeester en een syndicus.

Shutterstock 327647339

Op 1 juni 2018 zijn de registratierechten in Vlaanderen verandert naar 7%

Wie een appartement of een huis koopt, betaalt registratierechten. Deze belasting wordt betaald bij de registratie van de verkoopakte. Meestal gebeurt dit via de notaris.

EPC

Het nieuwe EPC sinds begin 2019: EPC+

Van plan om binnenkort je huis of appartement te verkopen of te verhuren? Dan ben je sinds 2008 verplicht een EPC van de woning te hebben. Een EPC, of voluit een Energie Prestatie Certificaat, is een document dat het geschatte energieverbruik van een woning aangeeft per m². Een lagere EPC-score betekent dus een betere energieprestatie.

Nieuw Vlaams Huurdecreet wat verandert er voor koppels

Het nieuw Vlaams Huurdecreet, het voorontwerp: gezinssituatie huurder wijzigt

Het nieuw Vlaams Huurdecreet schudt de regels voor huurders en verhuurders grondig door elkaar. In het voorjaar van 2019 gaat het Vlaams Huurdecreet in werking. Maar wat verandert er allemaal als de gezinssituatie van uw huurders wijzigt? Het zal binnenkort voor een van de huurders simpeler zijn om zijn deel van het huurcontract op te zeggen.

Vastgoed

Blijf op de hoogte?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste vastgoednieuwtjes.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info